تبلیغات

کنترل موجودی

کنترل موجودی

همانطور که می دانید یکی از مسئولیت های مهم و اساسی در واحدهای صنعتی، اعم از کوچک و بزرگ،مدیریت و کنترل موجودی می باشد.

نه تنها در صنعت بلکه اگر دقت کرده باشید در خانه نیز مسئله کنترل موجودی درنظر گرفته می شود. به عبارت دیگر کسی که مدیریت خانه به عهده اوست، اغلب برای تهیه اقلام مصرفی به گونه ای برنامه ریزی می کند که هیچگاه با کمبود کالاهای پرمصرف و یا مازاد کالاهای فاسد شدنی روبرو نشود. با در نظر گرفتن این مسئله که بیشترین صرفه جویی را در بودجه مصرفی( هزینه) خود داشته باشد. یعنی مدیر خانه بطور غیرمستقیم و بدون استفاده از روشهای علمی به این مسئله توجه کافی دارد.

تعریف موجودی(Inventory): موجودی ها کلیه اجناس، مصالح، مواد و قطعاتی هستند که در امر تولید، فروش و اداره صنعت مصرف می شوند.

با توجه به تعریف موجودی می توان دسته بندی کلی زیر را برای انواع موجودی ها در صنایع ارائه کرد:

1-   مواد اولیه یا خام (Raw Material): قطعات خودرو، سنگ آهن مورد استفاده در ذوب آهن، شیر برای تولید لبنیات، نفت درون پالایشگاه ها و ...

2-  

S2

S3

S1

قطعات نیمه کاره در مسیر تولید WIP (Work in Process): این قطعات همان قطعاتی هستند که عملیات مورد نظر در ایستگاه های کاری روی آنها انجام شده و منتظر ورود به ایستگاه بعد هستند.                          WIP            WIP

 

 

3-   کالاهای تکمیل شده یا محصول نهایی (finished goods)

 

4-   مواد غیر مستقیم (indirect material): منظور از مواد غیرمستقیم مواد مصرفی در بخش های مختلف صنعت مربوط است که جهت ایجاد ارزش افزوده در مواد اولیه و تبدیل آنها به محصول نهایی، جهت برقرار ماندن خط تولید، جهت اداره امور سازمان( صنعت) و ... مصرف می شود. از این جمله می توان به قطعات یدکی ماشین آلات تولیدی ، ابزار آلات تولید، مواد و لوازم نگهداری و تعمیرات، وسایل کنترل کیفیت، وسایل آشپزخانه، تأسیسات، وسایل ایمنی، فرم ها و ... اشاره کرد.

مقدمه:

همانطور که می دانید یکی از مسئولیت های مهم و اساسی در واحدهای صنعتی، اعم از کوچک و بزرگ،مدیریت و کنترل موجودی می باشد.

نه تنها در صنعت بلکه اگر دقت کرده باشید در خانه نیز مسئله کنترل موجودی درنظر گرفته می شود. به عبارت دیگر کسی که مدیریت خانه به عهده اوست، اغلب برای تهیه اقلام مصرفی به گونه ای برنامه ریزی می کند که هیچگاه با کمبود کالاهای پرمصرف و یا مازاد کالاهای فاسد شدنی روبرو نشود. با در نظر گرفتن این مسئله که بیشترین صرفه جویی را در بودجه مصرفی( هزینه) خود داشته باشد. یعنی مدیر خانه بطور غیرمستقیم و بدون استفاده از روشهای علمی به این مسئله توجه کافی دارد.

 

بقیه مقاله در ادامه مطلب + یک جزوه فوق العاده برای مهندسان و دانشجویان

 

ادامه ی مطلب ...

برای دسترسی به ادامه ی مطلب، باید عضو سایت بشوید. اگر قبلا در سایت عضو شده اید، برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...